Το Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κινητικότητας ERASMUS+. Τα πρώτα βήματα κι ένας βασικός οδηγός επιβίωσης”, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 10/02/2023 και ώρα 12:00, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λακκώματος.

Η επιλογή της διοργάνωσης αυτής της ημερίδας έχει τυπικό και ουσιαστικό περιεχόμενο. Τυπικό γιατί η διάχυση της εμπειρίας από τη συμμετοχής μας σε σχετικά προγράμματα είναι προαπαιτούμενο στις συμβατικές μας υποχρεώσεις και ουσιαστικό γιατί πλείστοι συνάδελφοι, ενώ επιθυμούν να εμπλακούν σε σχετικές δράσεις το αποφεύγουν λόγω ελλιπούς ενημέρωσης αλλά και μιας στερεοτυπικής παραφιλολογίας σχετικά με το βαθμό δυσκολίας ενός ανάλογου εγχειρήματος.

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι με τρόπο απλό και πρακτικό να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για την φύση και το περιεχόμενο των προγραμμάτων, τα οφέλη, τα πρώτα βήματα για την εμπλοκή τους αλλά και τις πρακτικές δυσκολίες και κακοτοπιές που μπορεί να συναντήσουν κατά την υλοποίησή τους και πώς να τις υπερκεράσουν.  

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Χαλκιδικής, κάθε ειδικότητας, οι οποίοι/ες ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας ERASMUS+.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων της Π.Ε. Χαλκιδικής που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εργασίες της ημερίδας, να δηλώσουν την πρόθεση παρουσίας τους στη φόρμα που ακολουθεί. Η συμπλήρωση της φόρμας γίνεται για λόγους αρτιότερης προπαρασκευής της εκδήλωσης και δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQy_tUgUm0XOQbgqSpeRXTtFLwQ84h51LQRMekEbAEk-o9WQ/viewform?usp=pp_url

Σημειωτέον ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε επιθυμεί να παρακολουθήσει τις εργασίες της ημερίδας.

Το Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος 1